Toen Filips de Stoute over het hertogdom Bourgondië heerste, groeide de streek uit tot een culturele goudmijn met een glanzende reputatie. Aan het hof van Filips werkten grote namen uit de kunstwereld. Claus Sluter, bijvoorbeeld, bekend van de Mozesput en het praalgraf van de hertog, maar ook zijn neef, leerling en opvolger Claux de Werve, een pak minder bekend. Hoe komt het dat Claux de Werve nooit ontsnapt is aan de schaduw van zijn oom?

Conservator oude kunst Jip van Reijen (Bonnefanten, Maastricht) gaat op zoek naar antwoorden en belicht het oeuvre van Claux de Werve in relatie tot de bourgondische beeldhouwkunst uit de eerste helft van de vijftiende eeuw.

Deze Denkvoerlezing wordt georganiseerd in samenwerking met Illuminare en Ards, het centrum voor middeleeuwse beeldhouwkunst binnen M.

  • 21.09.23 | 20:00 – 21:30
  • Locatie: M Leuven
  • Taal: Nederlands
  • Prijs: Gratis
  • Inschrijven: verplicht

Voor meer info, klik hier.

 

Beeldje van Petrus, Claux de Werve (?), ca. 1410-1420, notenhout.  Museum Catharijneconvent, Utrecht. © Museum Catharijneconvent, Utrecht, foto Ruben de Heer.