Van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei 2022 vindt in Leuven de eerste editie plaats van het woord-en boekenfestival ‘Druk in Leuven’. Het festival dompelt je onder in de wereld van de literatuur, met boekenverkoop, signeersessies, lezingen, demo’s, voorstellingen en optredens. Ook Professor Lieve Watteeuw en professor Barbara Baert zijn van de partij en nemen je mee naar het onderzoek rond de Bijbel van Anjou (5 mei) en de relatie tussen literatuur en kunst (8 mei).

15 jaar onderzoek en conservatie van de Bijbel van Anjou, door Lieve Watteeuw
Donderdag 5 mei zal professor Lieve Watteeuw een lezing geven over het onderzoek en de conservatie van de Bijbel van Anjou. Eind 2022 komt een luxueuse facsimile van de Bijbel op de markt (Salerno Editrice) en verschijnt een tweede herziene druk van de monografie The Bible of Anjou. A Royal Manuscript Revealed (Peeters Publishers).

5 mei, 18 uur, Emma Vorlat Aula

De genres van de Kunstwetenschappen – over beeld en woord, met Barbara Baert
Zondag 8 mei gaat professor Barbara Baert in gesprek met Knack-journaliste Nathalie Leblanc. In haar uiteenzetting overschouwt ze de relatie tussen literatuur en kunst. Als Gewoon Hoogleraar Kunstwetenschappen wordt ze voortdurend geconfronteerd met de mogelijkheden en limieten om kunst talig te begrijpen. Baert zal spreken over de historische grondslagen van de Kunstwetenschappen, de veerkracht van deze discipline binnen de humane wetenschappen en de emancipatorische kracht van woord & beeld.

Zondag 8 mei, 13.30, Kapel Hollands College

 

Voor meer informatie over het festival ‘Druk in Leuven’, klik hier.